Print pagina

Acrosoma® Panelen

VDL Fibertech Industries biedt haar klanten Acrosoma® panelen. Deze panelen zijn 3 tot 6 keer zo licht als stalen platen en zelfs 2 tot 4 keer zo licht als de standaard sandwich technologie.

Normale sandwich panelen delamineren onder een hoge druk. Dit betekend dat de foam core los komt van de buitenste fiberglass lagen. Dit zorgt ervoor dat normale sandwich panelen in situaties met een te hoge kracht niet bruikbaar zijn.

Acrosoma® panelen zijn zo opgebouwd dat deze niet delamineren. Dit maakt het dat de toepassingen van Acrosoma® panelen stukken groter zijn dan die van standaard sandwich panelen. Onderstaande afbeelding geeft dit weer.

Acrosoma kent haar oorsprong in 1993 waar het gestart is vanuit een 130 jaar oud trailer bouwend bedrijf. De voornaamste focus van het bedrijf was de structurele applicatie van nieuwe composieten sandwich technologieën. Hiermee brengt Acrosoma een wereld aan nieuwe applicatie gebieden met zich mee: Wegtransport, luchtvaart, wind turbine rotor bladen, speciale containers en behuizingen. De naam Acrosoma leeft voort als productnaam voor de unieke Acrosoma® Sandwich panelen en technologie.

  

De voordelen op een rijtje:

- Sterke kracht tot gewicht ratio

- Excellente isolatie

- Constante kwaliteit door constante en continue productie

- Hoge impact weerstand

- Duurzaam en herstelbaar

- Geen delaminatie

 

 

 

 

 

 

Geinteresseerd in de Acrosoma® panelen?

Klik op de bovenstaande brochure om meer te lezen.