Print pagina

VDL Fibertech Industries

“VDL Fibertech industries is your partner in providing large series of state-of-the-art composites for high tech demanding solutions. Our fully equiped engineering team builds on decades of experience combined with efficient and the latest composite production technologies.”


VDL Fibertech Industries is een van de langst bestaande composieten bedrijven van Nederland. Door samen met de klant te kijken naar de talrijke mogelijkheden die composieten kunnen bieden ontstaat een product dat enorme meerwaarde kan bieden binnen tal van toepassingen. 

Onze productiefaciliteiten maken het mogelijk om producten van zeer kleine tot zeer grote afmetingen (3x5 meter) te produceren, gecombineerd met een typische seriegrootte van enkele tientallen per jaar tot doorlopend grote series.
en de uitkomst is een product waar wij trots op zijn, maar waar vooral u enorme voordelen mee kan behalen in uw toepassing. Vervolgens garanderen onze ISO14000, ISO13485 en UL certificaten hoge maar ook constante kwaliteit.

Een voorbeeld van onze vooruitstrevende producten zijn de Acrosoma® sandwich panelen. Panelen die niet onder druk delamineren en daarmee geschikt zijn voor de meest zware omstandigheden. Deze panelen zijn 2 tot 4 keer zo licht als standaard sandwich panelen en zelfs 3 tot 6 keer zo licht als stalen platen. Uiteraard voldoen deze panelen aan de laatste FST eisen.

Als onderdeel van VDL Groep en bouwend op ruim 40 jaar ervaring hebben wij enorm veel kennis in huis. Combineer dit met state-of-the-art productie faciliteiten en een team van ervaren engineers en de uitkomst is een composiet waar wij trots op zijn. Een composiet product waar u enorme voordelen mee kan behalen. 

Op de onderstaande kaart kunt u deze locaties zien waar VDL Fibertech Industries gevestigd is.

Voor de algemene inkoopvoorwaarden kunt u hier klikken. Daarnaast kunt u hier klikken voor de Metaalunie voorwaarden 2014.

 

Engineering

- >90 jaar cumulatieve ervaring

- Pro-E

- Abaqus FEM

 

Productie

-12.400 m2 oppervlakte inclusief cleanroom

-2D Fiber Cutter

-Gelcoat/Paint Cabins

-Robotized pre forming

-Hot pressing

-RTM tot 2x4 meter

-VAR RTM tot 3x5 meter

-Continue Sandwich Panel productie (Acrosoma®)

-RIM

-5-axis CNC + Robotized contouring

-Robotized Assembly

 

Kwaliteit

-ISO13485, ISO14001 

-3D CMM

-X-Ray/NDT

-Trekbank

-3D Laser radar